35-45
Roede
Laktosefri
Filetstykke av svin med hasselbackpoteter, rotmos og steinsoppsaus
Mørt filetstykke av svin med rotmos og fyldig soppsaus er god og varmende vintermat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- margarin
- hvetemel
- vann
- soyasaus
- salt
- pepper
Hasselbackpoteter
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Olje
½ ss
Rotmos
Gulrøtter
200 g
Kålrot
300 g
Margarin (Melk)
1 ss
Filetstykke av svin og steinsoppsaus
Filetstykke av svin
300 g
Sjampinjong
100 g
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Olje
½ ss
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Vann
4 dl
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 506 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer når du steker kjøttet i ovnen, og ta det ut når temperaturen viser 64 grader. La det hvile som anvist i fremgangsmåten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Hasselbackpoteter: Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt henger sammen i bunnen. Skrell og finhakk begge hvitløksfeddene. Skyll timianen, og dra timianbladene av stilkene. Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt, pepper, halvparten av hvitløken og halvparten av timianbladene. Stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekt og sprø.
- Rotmos: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Kok gulrøttene og kålroten i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og tilsett 1 ss margarin. Bruk en stavmikser eller stapper, og mos grønnsakene sammen. Smak til med salt og pepper.
- Filetstykke av svin: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, til det har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det videre i ovnen, under potetene, siste 8–10 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og skjær det i skiver før servering.
- Steinsoppsaus: Børst soppen fri for jord, og kutt dem i skiver. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels varme. Tilsett litt olje, og stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i resten av hvitløken og timianbladene. Stek det hele videre i et par minutter, til hvitløken er blank. Visp inn steinsoppulveret, hønsebuljongen, 2 ss hvetemel og 4 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med 1–2 ss soyasaus, og litt salt og pepper.
- Vel bekomme!
- Kjøtt: 125 g Poteter: 150 g Rotmos: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).