Kylling tikka masala med yoghurt og frisk agurk- og tomatsalat
4.22 (199)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
1 glass
Tomatpuré
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Matfløte
1 pakke
Vann
1 dl
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Nanbrød
½–1 pakke
Yoghurt
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1131 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 138 g
- Protein: 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødene kan varmes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft (se tips).
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak til sausen. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i løken, og stek videre i et par minutter, til den er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten og tomatpuréen, og fres det hele raskt i pannen. Ha i de hakkede tomatene, matfløten og 1 dl vann, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med mer av tikka masala-pasten, salt, pepper og litt sukker.
Skrell og finhakk rødløken, og skyll den i kaldt vann slik at den ikke blir så sterk. Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Rens og finhakk chilien. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, og vend inn chilien og korianderen. Smak til med salt og pepper.
Tilbered nanbrøene som anvist på pakken. Server yoghurten til retten.
God middag!