Sunt valg
Glutenfri
Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot
4.08 (1666)
Under 20 min
8 Ingredienser
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her får du også frisk råkost og smakfull ertepuré. Klassisk og innmari godt.
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her får du også frisk råkost og smakfull ertepuré. Klassisk og innmari godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
½ ss
Fiskekaker
360 g
Grønne erter
250 g
Smør
2 ss
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 690 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene i ovnen på 220 grader i 7–9 minutter.
Kok potetene i lettsaltet vann under lokk i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn ½ ss smør og urtemiksen før servering.
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side.
Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten.
God middag!