Sunt valg
Glutenfri
Pannestekte fiskekaker
med ertepuré og revet gulrot4.19 (748)
Under 20 min
8 Ingredienser
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her får du også frisk råkost og smakfull ertepuré. Klassisk og innmari godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
½ ss
Fiskekaker
360 g
Grønne erter
250 g
Smør
2 ss
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene i ovnen på 220 grader i 7–9 minutter.
Kok potetene i lettsaltet vann under lokk i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn ½ ss smør og urtemiksen før servering.
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side.
Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten.
God middag!