Sukkersaltet laks med asparges og smørsaus
Glutenfri

Sukkersaltet laks med asparges og smørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser
Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sukker
2 ss
Salt
2 ss
Poteter
350 g
Smørsaus
1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Asparges
1 bunt
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 700 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan pannestekes; Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Bland sammen 2 ss sukker og 2 ss salt i en skål, og vend fisken i blandingen. La fisken ligge i blandingen i 15–20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt bunnene av aspargesen, og kast dem. Kok aspargesen i 2–3 minutter, og hell av vannet.
 Ha fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med pepper (se tips). Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!