Glutenfri
Sukkersaltet laks med asparges og smørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
5 Ingredienser
Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.
Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
Laksefilet
270 g
Sukker
2 ss
Salt
2 ss
Poteter
350 g
Smørsaus
1 pakke
Asparges
1 bunt
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 700 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan pannestekes; Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Bland sammen 2 ss sukker og 2 ss salt i en skål, og vend fisken i blandingen. La fisken ligge i blandingen i 15–20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt bunnene av aspargesen, og kast dem. Kok aspargesen i 2–3 minutter, og hell av vannet.
Ha fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med pepper (se tips). Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!