Paella med kylling, karri, reker og grønne erter

Paella med kylling, karri, reker og grønne erter

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Skalldyr

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Kyllinglårfilet
400 g
Solsikke-/rapsolje
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød chili
1/2 stk
Rød paprika
1 stk
Risottoris
1 pakke
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
(Sulfitt)
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Vann
5 dl
Grønne erter
125 g
Reker
1 pakke
(Skalldyr)
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du gurkemeie, passer det godt til denne retten. Bland 1 ts inn med risen. I spania serverer de ofte aioli eller majones og en liten sitronbåt til.

Finhakk løk, hvitløk, chili og paprika. Kutt kyllingen i strimler. Behold fettet på, det er der smaken sitter.
Varm opp en stor stekepanne med olje til middels høy varme.
Stek kyllingen i stekepannen i 2–3 minutter. Ha i grønnsakene og stek videre i 2–3 minutter til. Tilsett risottoris og stek videre et lite minutt til den er blank. Ha i hvitvin og la alt koke til hvitvinen er redusert til omtrent ⅓. Ha i hønsebuljong, karri og vann, og la det småkoke i 15–18 minutter.
Vend inn grønne erter og reker de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Server paella med kylling og reker.
God middag!