Glutenfri
Elgkarbonader
med potetmos, sjysaus og tyttebærNy oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. Godt og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.
Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. Godt og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Potetmos
500 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Sjysaus
1 pakke
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 791 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.
Kok opp en kjele med vann til potetmosen, og en kjele med lettsaltet vann til brokkoli- og blomkålbukettene.
Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over sjysausen, og kok opp.
Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter. Hell av vannet.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!