Laktosefri
Pad thai med reker og eggenudler
4.1 (811)
Under 20 min
14 Ingredienser
Reker, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.
Reker, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Eggenudler
125 g
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Vårløk
½ pakke
Egg
2 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Reker
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 614 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og rekene, kan du servere nudlene for seg. Du kan også marinere rekene med litt salt, pepper og limesaft, og toppe med dette til slutt!
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell gulroten og hvitløken. Kutt gulroten i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Kutt all vårløken i tynne skiver. Skyll bønnespirene.
Varm opp en stor wok- eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i 1 minutt. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulroten, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen (se tips). Varm opp under omrøring, og smak til med salt. Skru av varmen, og vend inn rekene, bønnespirene og halvparten av vårløken.
Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter. Strø korianderen, de hakkede peanøttene, ønsket mengde av chiliflakene og resten av vårløken over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.
God middag!