Glutenfri
Middelhavsinspirert mixed grill
4.19 (222)
Under 30 min
8 Ingredienser
En hverdagsgrillmiddag som tar deg rett til Middelhavet. Med ferdigkokte og marinerte poteter, går det raskt å tilberede denne retten på grillen.
En hverdagsgrillmiddag som tar deg rett til Middelhavet. Med ferdigkokte og marinerte poteter, går det raskt å tilberede denne retten på grillen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Kyllingspyd med estragon og hvitløk
300 g
Ostepølser med grønn pepper
200 g
Ruccola
50 g
Tzatziki
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 773 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dårlig vær? Stek potetene i ovnen ved 210 grader varmluft. Pølsene, kyllingen og grønnsakene kan stekes på høy varme i litt olje i en stekepanne eller grillpanne.
Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Pakk dem gjerne i flere pakker for å spare tid. Skyll squashen, paprikaen og tomaten. Kutt squashen i skiver på langs, del paprikaen i tykke skiver, og tomaten i to. Pensle grønnsakene med olje, og krydre med salt og pepper.
Pensle kyllingspydene og pølsene med olje.
Legg potetpakkene på grillen, og grill dem, resten av grønnsakene, kyllingen og pølsene i 4–5 minutter over direkte varme, til potetene er varme, kjøttet gjennomstekt og grønnsakene har grillstriper. Legg alt over på indirekte varme etter hvert som det er ferdig grillet, og la det hvile der frem til servering.
Skyll og tørk ruccolaen, og server den og tzatzikien til retten.
God middag!