Pasta med asparges og bacon

Pasta med asparges og bacon

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • grovkvernet sort pepper
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Linguine
    400 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    Bacon
    250 g
    Hvitløk
    2 fedd
    Asparges
    1 bunt
    Egg
    2 stk
    Lett crème fraîche
    1 pakke
    Extra virgin olivenolje
    ½ dl
    Grovkvernet sort pepper
    Salt
    Persille
    Parmesan
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ta av litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, kan du spe litt med kokevannet til du har en fin konsistens. Pass på temperaturen når du blander sammen egg, rømme og pasta. Er det for varmt kan eggene koagulere og klumpe seg, og retten kan fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.

    Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7–9 minutter.
    Stek baconet i en tørr panne på middels varme til de er sprøtt og gyllent. Tilsett 2 knuste hvitløksfedd helt mot slutten av steketiden. Sett pannen til side.
    Aspargesen har et naturlig knekkepunkt. Knekk av den nederste delen av aspargesen og kast den. Del resten av aspargesen i 2–3 cm store biter. Kok aspargesen med pastaen de siste 3 minuttene av koketiden.
    Knus egg i en bolle og pisk inn crème fraîche. Bland gjerne i litt revet ost om du har det. Ha i olivenolje, og smak til med masse grovkvernet pepper og eventuelt litt salt.
    Når pasta og asparges er ferdig kokt, sil av vannet i et dørslag og ha pastaen og aspargesen over i en stor, kald bolle. Vend inn baconet sammen med fettet og hvitløken. Vent et lite minutt mens du løfter på pastaen av og til. Hell over eggeblandingen og vend den inn. Server umiddelbart med parmesan og persille, og gjerne litt ekstra sort pepper og olivenolje.
    God middag!