Asiatisk kyllingsalat med cashewnøtter og curry- og mangodressing
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Asiatisk kyllingsalat

med cashewnøtter og curry- og mangodressing
4.45 (116)
Under 30 min
9 Ingredienser
Hoisin er en kinesisk dippsaus som gir god smak til kyllingkjøttet. Med knasende cashewnøtter og frisk mango er dette en lett og god middagssalat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Hoisinsaus
50 g
(Soya, Sesamfrø)
Chiliflak
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Mango
½–1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
½ ss
Cashewnøtter
½ pakke
(Cashewnøtter)
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 570 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 34 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan stekes naturell, og krydres med litt salt og pepper. Da serverer du marinaden ved siden av.

 Skjær kyllingen i strimler. Behold gjerne fettet på, det gir god smak. Bland sammen kyllingen, hoisinsausen og chiliflakene i en skål (se tips). La kyllingen ligge i marinaden mens du gjør klar salaten. 
 Skyll og tørk salatbladene, og kutt dem i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skrell og kutt mangoen i terninger. Ha salaten, løken og mangoterningene i en serveringsskål, og vend inn saft fra limen, litt olivenolje, salt og pepper.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i et par minutter, til de er lett gyllen. Ha cashewnøttene over i en skål. 
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme igjen, og ha i litt olje. Stek kyllingen under omrøring i 3–4 minutter. Hell over ½ dl vann, og kok opp. La det koke i et par minutter. Fordel kyllingen og sausen over salaten. 
 Server cashewnøttene og curry- og mangodressingen til retten. 
125 g Salat: 200 g Cashewnøtter: 10 g Curry- og mangodressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!