Roede
Laktosefri
Glutenfri
Asiatisk kyllingsalat
med cashewnøtter og curry- og mangodressing4.45 (116)
Under 30 min
9 Ingredienser
Hoisin er en kinesisk dippsaus som gir god smak til kyllingkjøttet. Med knasende cashewnøtter og frisk mango er dette en lett og god middagssalat.
Hoisin er en kinesisk dippsaus som gir god smak til kyllingkjøttet. Med knasende cashewnøtter og frisk mango er dette en lett og god middagssalat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Hoisinsaus
50 g
Chiliflak
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Mango
½–1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
½ ss
Cashewnøtter
½ pakke
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 570 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 34 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan stekes naturell, og krydres med litt salt og pepper. Da serverer du marinaden ved siden av.
Skjær kyllingen i strimler. Behold gjerne fettet på, det gir god smak. Bland sammen kyllingen, hoisinsausen og chiliflakene i en skål (se tips). La kyllingen ligge i marinaden mens du gjør klar salaten.
Skyll og tørk salatbladene, og kutt dem i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skrell og kutt mangoen i terninger. Ha salaten, løken og mangoterningene i en serveringsskål, og vend inn saft fra limen, litt olivenolje, salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i et par minutter, til de er lett gyllen. Ha cashewnøttene over i en skål.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme igjen, og ha i litt olje. Stek kyllingen under omrøring i 3–4 minutter. Hell over ½ dl vann, og kok opp. La det koke i et par minutter. Fordel kyllingen og sausen over salaten.
Server cashewnøttene og curry- og mangodressingen til retten.
125 g Salat: 200 g Cashewnøtter: 10 g Curry- og mangodressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!