Svinefilet med couscous, stekt squash og ajvarsaus

Svinefilet med couscous

stekt squash og ajvarsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Squash
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Couscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Spisskummen
½–1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Lett urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Ajvar
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
576 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer. Kjernetemperaturen skal ligge på 62–65 grader når du tar kjøttet ut av pannen. La det hvile til temperaturen viser omtrent 68 grader.

 Skyll squashen, og skyll og rens paprikaen. Del paprikaen og squashen i grove biter.  
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Rør inn ½ ss smør i den ferdigkokte couscousen.
 Skjær kjøttet i 2 jevnstore stykker, og krydre kjøttstykkene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side (se tips). Ha i 1 ss smør og spisskummen mot slutten av steketiden, og øs kryddersmøret over kjøttet. Legg kjøttet og smøret over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 5 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek squashen og paprikaen i 3–4 minutter, til det har fått litt farge. Krydre med salt og pepper underveis. Legg kjøttet og stekesjyen i pannen med grønnsakene før servering.
 Server urtedressingen og ajvarsausen til retten.
God middag!