Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
1 bit
Blomkål
½ stk
Vann
0,7–0,9 dl
Hønsebuljong
2 pakke
Kremfløte
3 dl
Salt
Blomkål
½ stk
Bacon
100 g
Solsikke-/rapsolje
½ ss
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pynt suppen med ferske urter om du har.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Stek langbrødene i 3–4 minutter.
Skrell og skjær potet og sellerirot i terninger. Del blomkålen i mindre buketter, spar halvparten til garnityr. Kok grønnsakene i en kjele med vann og hønsebuljong i omtrent 15 minutter, til de er møre.
Stek baconet gyllent i en stekepanne med olje. La en 1/2 blomkål i buketter, steke med til de er møre og gylne.
Ta av 2–3 dl av kokevannet fra grønnsakene i en kopp. Ha fløte i kjelen og kjør suppen sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Server blomkålsuppe med bacon, blomkålbuketter og langbrød.
Middagsrester? Ta vare på middagsrestene og spis de som en rask lunsj dagen etter.
God middag!