Laktosefri
Torskefilet med smørdampet kål og bacon, eple og ponzusmør
3.97 (153)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ponzusaus er en en litt syrligere soyasaus som passer godt i en smørsaus. Denne retten er en sunn og spennende fiskerett for hele familien.
Ponzusaus er en en litt syrligere soyasaus som passer godt i en smørsaus. Denne retten er en sunn og spennende fiskerett for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Torskefilet
325 g
Ingefær
1 bit
Ponzusaus
1 pakke
Smør
2–3 ss
Grønt eple
1 stk
Delt kinakål
200 g
Bacon
150 g
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 573 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan ha litt finhakket persille eller gressløk i ponzusmøret.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Stek fisken i ovnen de siste 8–12 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2–3 ss smør. Kok smøret i omtrent 4 minutter, eller til det er nøttebrunt. Tilsett ponzusausen, og smak til med ingefæren. La ponzusmøret stå på lav varme frem til servering.
Kutt eplet i båter og kinakålen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett kålen og ½ dl vann, 1 ss smør og litt salt. La det dampe i 2–3 minutter, og vend litt rundt på kålen underveis. Ha i eplebåtene det siste minuttet.
God middag!
God middag!