Laks i teriyaki- og limesaus med potetmos, reddiker og gulrøtter
4.23 (316)
Under 20 min
7 Ingredienser
Den fete og gode laksen sammen med en litt salt og umamirik saus er nydelig klassiker. Noen vil også kalle det barnas favoritt!
Den fete og gode laksen sammen med en litt salt og umamirik saus er nydelig klassiker. Noen vil også kalle det barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Rustikk potetmos med timian
500 g
Gulrøtter
2 stk
Reddiker
1 pakke
Gressløk
½ bunt
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 669 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel laksen i en ildfast form, og stek fisken i ovnen på 180 grader i 8–10 minutter.
Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kutt reddikene i to. Kok reddikene og gulrøttene i 3–4 minutter.
Finhakk gressløken. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør, teriyakisausen, gressløken og litt av saften fra limen mot slutten av steketiden. Øs blandingen over fisken mens den steker.
Nyt måltidet!
God middag!