Helstekt svinefilet med potetsalat og stekte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Marinert indrefilet av svin
300 g
Middelhavskrydder
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Tomat
2 stk
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Hjertesalat
1 pakke
Smør
2 ss
Potetsalat
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er du en av dem som liker å starte grillsesongen tidlig, da kan du trygt tilberede denne retten ute på grillen.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Gni kjøttet inn med middelhavskrydder. Forvarm en stekepanne til medium varme, ha i olje og legg i kjøttet. Stek kjøttet i omtrent 2 -3 minutter på hver side, til det har fått en fin brunfarge (se tips). Legg kjøttet over i en ildfast form, stek kjøttet ferdig i ovnen, dette tar omtrent 15 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på kjøttet og hvor godt det er brunet. La kjøttet hvile i omtrent 5-10 minutter, og del det opp i fine skiver. Om du ønsker å korte ned tilberedningstiden kan kjøttet deles i skiver før det stekes i pannen.
Del tomaten i to, ha dem i en ildfastform, du kan eventuelt legge dem sammen med kjøttet. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek tomatene i ovnen i 10-12 minutter.
Del hjertesalat i to gjennom stilfestet. Stek hjertesalaten i en stekepanne med smør i 2-3 minutter. Ha på litt salt og pepper.
Server svinindrefilet med bakt tomat, stekt hjertesalat og potetsalat.
1:Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin eller timian. Sett inn et steketermometer om du har og stek kjøttet til det har 63 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile se opp til 67-70 grader som er fint for indrefilet av svin.
God middag!