Roede
Grillet indrefilet av svin med hoisinglace og krydderpoteter
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Litt salt
Potetkrydder
1 pakke
Marinert indrefilet av svin
300 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hoisinsaus
1 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Tomat
2 stk
Appelsin
1 stk
Vårløk
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin eller timian. Sett inn et steketermometer om du har og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile se opp til 68-70 grader som er fint for indrefilet av svin.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Om været skulle klaffe- fyr opp grillen.
Skyll potetene. Del potetene i båter og legg de over i en ildfast form. Vend inn olje, litt salt og potetkrydder. Bak potetene møre i forvarmet stekeovn. Det tar omtrent 25-30 minutter.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Stek eller grill kjøttet, i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet i stekeovnen eller over på indirekte varme, og la kjøttet steke i 15-18 minutter (se tips). Ta ut kjøttet, pensle med hoisinsaus og la det hvile i 5-10 minutter, før du deler det i fine skiver.
Skyll hjertesalatblader og rist av vannet. Riv salatbladene, del tomat og appelsin i grove terninger og vårløk i tynne skiver. Ha grønnsakene på et stort fat eller i en salatbolle. Vend inn litt oliven, salt og pepper.
Server grillet indrefilet av svin med hoisinglace, krydderpoteter og hjertesalat med appelsin.
God middag!