Poke bowl med sprø tofu, mango, edamamebønner og chilimajones
Laktosefri
Vegetar

Poke bowl med sprø tofu, mango, edamamebønner og chilimajones

4.32 (361)
Under 30 min
10 Ingredienser
Tofu er en sentral ingrediens i det asiatiske kjøkkenet. Full av proteiner og veldig næringsrik. Nyt denne bowlen med verdens beste samvittighet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • hvetemel
  • olje
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Jasminris
135 g
Tofu
1 pakke
(Soya)
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Mango
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
75 g
(Egg, Sennep)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1007 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Tilbered risen som anvist på pakken. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek edamamebønnene i 2–3 minutter. Ha bønnene over i en skål og topp med 1 ss soyasaus. Skrell og kutt mangoen i terninger. 
 Kutt tofuen i små terninger, ha terningene i en bolle, og vend inn 1 ss hvetemel. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 5 minutter under omrøring, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen og sesamfrøene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
 Fordel risen i serveringsskåler, og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med edamamebønnene, den syltede rødløken og chilimajonesen. 
God middag!