Quinoa- og rødbetenuggets med søtpotetsalat og sitron- og honningdressing
Vegetar

Quinoa- og rødbetenuggets med søtpotetsalat og sitron- og honningdressing

4 (102)
Under 45 min
11 Ingredienser
Sprø og gylne rødbetenuggets og søtpotetsalat toppet med knasende mandler og mild fetaost, er en spennende og god middag for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
Søtpotet
1 stk
Spinat
50 g
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Tranebær
1 pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Rødbeter
2 stk
Ferdigkokt quinoa
200 g
Egg
1 stk
(Egg)
Three spice
½ pakke
Hvetemel
½ dl
(Hvete)
Sitron
½ stk
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 706 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hansker og forkle når du håndterer rødbetene, de kan nemlig farge av på både hender og klær.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og skrubb søtpoteten, og kutt den i store terninger. Fordel søtpotetterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og grovriv rødbetene på et rivjern. Hvis rødbetene er veldig store, holder det å bruke én. Bland rødbetene med quinoaen, egget, ½ dl hvetemel, ønsket mengde three spice krydder og litt salt og pepper i en bolle.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Bruk en spiseskje til å forme små kaker av rødbete- og quinoablandingen, og press kakene litt flate. Stek nuggetsene i 2–3 minutter på hver side, eller til de har en jevn og gyllen stekeskorpe. Fordel nuggetsene på et stekebrett, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter. Etter at nuggetsene har stekt i 5 minutter, kan du bytte plass på søtpoteten og nuggetsene for en jevnere steking.
Klem saften fra sitronen i en skål, og bland sitronsaften med 1 ss olivenolje. Smak til med honningen og litt salt og pepper.
Skyll spinaten. Bland spinaten med søtpotetterningene, mandelskivene og tranebærene i en serveringsskål. Topp med fetaosten.
God middag!