Laktosefri
Vegetar
Red curry
med kikerter, søtpotet, jasminris og nanbrødNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Denne røde curryen er mettende og deilig. Topp den med søte og syrlige epler, sesamfrø og frisk koriander, og nyt med nybakt brød.
Denne røde curryen er mettende og deilig. Topp den med søte og syrlige epler, sesamfrø og frisk koriander, og nyt med nybakt brød.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
½ stk
Søtpotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvetemel
½ ss
Vann
1 dl
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
1 bunt
Grønt eple
1 stk
Nanbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1024 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 171 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil gjøre retten glutenfri, kan du bruke maisstivelse i stedet for hvetemel.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell løken og søtpoteten, og skyll paprikaen. Finhakk løken, og kutt paprikaen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Legg sesamfrøene over på en tallerken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt eplet i små terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og søtpoteten i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten og ½ ss hvetemel. Stek videre, under omrøring, i omtrent 1 minutt. Rør inn 1 dl vann, kokoskremen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Ha i litt mer vann hvis du synes curryen blir for tykk. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saften fra limen, og eventuelt mer av currypasten.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
Topp curryen med sesamfrøene, epleterningene og korianderen. Server risen og nanbrødene til retten.
God middag!