Laks og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing
Laktosefri
Glutenfri

Laks og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing

4.16 (415)
Under 30 min
8 Ingredienser
Laks og curry- og mangodressing er en god kombo. Sammen med en frisk salat med appelsin, og bakte søtpotetstaver er dette en fusionrett full av smak.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
Søtpotet
1 stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Appelsin
½–1 stk
Råkostmiks
150 g
Glutenfri soyasaus
½-1 pose
(Soya)
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 800 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også pannesteke laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt smør.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og del søtpoteten i båter, skiver eller tykke, lange staver. Ha søtpotetbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, valgfri mengde paprikakrydder, salt og pepper. Stek søtpotetbitene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og møre.
Skrell halve appelsinen, og kutt den i biter. Bland sammen råkostmiksen og appelsinen i en skål. Smak til med 1–2 ss soyasaus, olivenolje, salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre med litt av paprikakrydderet og salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server curry- og mangodressingen til retten. 
God middag!