Coq au vin med utbenet kyllinglår og knuste urtepoteter
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Coq au vin med utbenet kyllinglår og knuste urtepoteter

4.19 (975)
Under 45 min
10 Ingredienser
Dette er en variant av den klassiske franske retten. Her med rødvinssaus, utbenet kyllinglår og aromasopp. Bon appétit.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½ pakke
Margarin
½ ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Aromasopp
200 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Tomatpuré
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
½ ss
Vann
3 dl
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 683 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visp inn melk i potetene for en rask potetmos.

 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn urtemiksen og ½ ss margarin, og smak til med salt og pepper (se tips).
 Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i grove terninger og gulrøttene i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Skjær kyllingen i fire. Behold fettet på, det smelter i kjelen og gir god smak til sausen.
 Varm opp en stor og vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på begge sider. Tilsett grønnsakene, og stek dem i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i rødvinssausen. Rør maisstivelsen og hønsebuljongen ut i 3 dl vann i et litermål, og hell det over i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk i 15–20 minutter. Rør om underveis. Ta av lokket de siste 5 minuttene av koketiden, og smak til med ½ ts sukker, salt og pepper. 
Bon appétit!
350 g Poteter: 150 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!