20-30
Roede
Vegetar
Spicy aubergine og kikerter med bulgursalat, granateple og skjørost
Auberginens fruktkjøtt gjør at den trekker til seg smak fra andre ingredienser. I denne varmende gryten smaksettes den av deilige, varmende kryddere.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
- sukker
Spicy aubergine
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Aubergine
1 stk
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Olje
½ ss
Vann
2 dl
Bulgursalat
Bulgur (Hvete)
125 g
Vårløk
½–1 pakke
Granateple
1 stk
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 669 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt toppen av granateplet, kutt det deretter forsiktig på langs før du åpner det opp. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Plukk ut de frøene som ikke løsner.
- Spicy aubergine: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt auberginen i terninger. Krydre aubergineterningene med litt salt, og la dem trekke i 5 minutter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
- Spicy aubergine, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha litt olje. Stek aubergineterningene i omtrent 8–10 minutter, til de har fått farge. Tilsett løken, hvitløken, kikertene, chilikrydderet, det tyrkiske krydderet og grønnsaksbuljongen. Stek grønnsakene i omtrent 4–5 minutter. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok opp, og la den spicy auberginen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
- Bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Bulgursalat, fortsettelse: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Rens granateplet (se tips). Bland sammen bulguren, vårløken, granateplekjernene og skjørosten i en salatbolle. Smak til med litt saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
- Spicy aubergine: 300 g Bulgursalat: 150 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).