Glutenfri
Butter chicken med krydderris og mangochutney
4.26 (355)
Under 20 min
8 Ingredienser
Butter chicken er en aromatisk middag, full av krydder. Retten er populær over hele verden, og stammer fra India og Pakistan.
Butter chicken er en aromatisk middag, full av krydder. Retten er populær over hele verden, og stammer fra India og Pakistan.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Persillade
1 pakke
Skivet kyllingfilet
200 g
Butter chicken-paste
½–1 glass
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Lett crème fraîche
150 g
Olje
1 ss
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 915 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 66 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland crème fraîchen med finhakket agurk og hvitløk i en serveringsskål, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha persilladen i kokevannet.
Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og vend inn 1 ss olje og 1 ts av butter chicken-pasten. Mariner kyllingen i minimum 5 minutter. Skrell og finhakk sjalottløken. Rens og kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Skru ned varmen til middels varme, og tilsett sjalottløken og paprikaen. Stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett crème fraîchen og ønsket mengde av butter chicken-pasten. Kok opp, og la det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server mangochutneyen til retten.
God middag!