Laktosefri
Glutenfri
Hoisinstekt svinenakke med asiatisk kålsalat og ris
4.16 (385)
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne syrlige kålsalaten med smak av koriander er det perfekte tilbehøret til saftig svinenakke glasert med søt hoisinsaus.
Denne syrlige kålsalaten med smak av koriander er det perfekte tilbehøret til saftig svinenakke glasert med søt hoisinsaus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
½ pakke
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesidereddik
2 ss
Sukker
1 ts
Salt
½ ts
Svinenakke
150 g
Hoisinsaus
½ pakke
Lime
1 stk
Sesamfrø
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 761 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fersk eller syltet ingefær i kålsalaten. Tilsett chiliflak om du ønsker litt sting. Noen dråper sesamolje smaker også godt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Skrell og kutt sjalottløken i tynne båter. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Ha gulroten, kålen og sjalottløken i en bolle. Bland sammen 2 ss eddik, 1 ts sukker og ½ ts salt, og ha blandingen over grønnsakene. Bland alt godt, og la salaten stå på benken frem til servering. Vend inn ønsket mengde av korianderen når du skal spise, resten kan fryses ned.
Skjær kjøttet i 2 cm tykke strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 4–5 minutter. Tilsett hoisinsausen, og la det hele trekke i 2 minutter. Klem over saften fra limen, og smak til med salt og pepper. Dryss over sesamfrøene.
Krydre svinenakken med salt og pepper. Legg kjøttet på grillen, og grill til det har en god stekeskorpe. Pensle på hoisinsausen underveis. La kjøttet ligge på grillen i omtrent 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Ta kjøttet av varmen, og la det hvile i 5 minutter. Skjær det deretter i strimler, vend inn resten av hoisinsausen og sesamfrøene, og smak til med saft fra limen.
God middag!