Mør svinebog i hoisinsaus med eggenudler og pak choy
Laktosefri

Mør svinebog i hoisinsaus med eggenudler og pak choy

4.22 (172)
Under 30 min
11 Ingredienser
Svinebog trenger lang varmebehandling for å bli mør, her får du den ferdig. Glasert i en kraftig og sødmefylt hoisinsaus med sprø pak choy ved siden av

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Hvitløksfedd
½ stk
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
½ stk
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
200–300 g
Lime
½ stk
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1016 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 127 g
  • Protein: 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Restetips: Varm opp kjøttet, nudlene og grønnsakene i en stekepanne, og ha det over i en dyp tallerken. Kok opp 4 dl vann, og tilsett okse- eller hønsebuljong. Hell kraften over i tallerkenen. Vipps, en deilig ramen.

 Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken og ingefæren. Skrell gulroten, del den i to på langs, og deretter i skiver på skrå. Skyll og kutt pak choyen i båter gjennom stilkfestet. 
 Ta kjøttet ut av pakken, og spar på kraften. Skjær kjøttet i centimetertykke skiver. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter, til det er gyllent. Ha i kraften fra pakken, halve pakken med hoisinsausen, limeskallet og sesamfrøene. Skru ned temperaturen til lav varme, og la kjøttet surre i sausen frem til servering. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp kjelen du kokte nudlene i til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, ingefæren og gulroten i 2 minutter. Tilsett de kokte nudlene, pak choyen, resten av hoisinsausen, saften fra limen, og stek det hele i 2–3 minutter til. Smak til med salt og pepper.  
Vel bekomme!
God middag!