Spicy søtpotetsuppe med lun kikert- og appelsinsalat
Roede
Vegetar

Spicy søtpotetsuppe med lun kikert- og appelsinsalat

4.21 (146)
Under 20 min
8 Ingredienser
Søtpotetsuppen er ferdig laget, og klar til å varmes opp i en travel hverdag. Toppes med krydderstekte kikerter og grønnsaker. Sunt, godt og enkelt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Spicy søtpotetsuppe
1 pakke
(Melk, Laktose)
Rød paprika
1 stk
Kikerter
1 pakke
Appelsin
1 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Karri
½ pakke
Olje
½ ss
Fullkornspita
2–4 stk
(Hvete, Rug)
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 632 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne lime eller friske urter til suppen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
Rens og kutt paprikaen i strimler. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og del appelsinen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen i et par minutter. Tilsett kikertene, og stek videre i omtrent 5 minutter. Vend inn appelsinbåtene og grønnkålen mot slutten av steketiden. Krydre med karrien og litt salt.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter. Kutt pitabrødene i fire før servering. Topp suppen med kikert- og appelsinsalaten, og server yoghurten til retten.
300 g Pitabrød: ½ stk Kikert- og appelsinalat: 150 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!