Kremet fiskesuppe med fennikel, sei og urtekrutonger
4.2 (196)
Under 20 min
8 Ingredienser
En mild, fyldig suppe krydret med sennepsfrø og dill. God norsk sei, sprø gulrøtter og fennikel med et hint av anis gjør denne suppen til en favoritt.
En mild, fyldig suppe krydret med sennepsfrø og dill. God norsk sei, sprø gulrøtter og fennikel med et hint av anis gjør denne suppen til en favoritt.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Fennikel
½ stk
Seifilet
165 g
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
Matfløte
1 pakke
Vann
4 dl
Krutonger
40 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 680 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en fyldigere suppe kan du drysse ½ ss hvetemel over grønnsakene før du har over vannet.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skrell gulroten. Skyll og del fennikelen i to gjennom stilkfestet. Kutt grønnsakene i små terninger. Kutt fisken i grove terninger.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken, gulroten og fennikelen i omtrent 3 minutter, til sjalottløken er blank. Tilsett kryddermiksen, fiskebuljongen og 4 dl vann, og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett matfløten, kok opp, og smak til med salt og pepper. Ha i fisketerningene, skru ned varmen, og la fisken trekke i suppen i 2–3 minutter.
Ha krutongene over suppen og nyt.
God middag!