Pasta linguine med pepperoni, tomat, fetaost og ruccolapesto

Pasta linguine med pepperoni, tomat, fetaost og ruccolapesto

4.01 (111)
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne retten er en av våre beste pastaretter. Kombinasjonen av krydret pepperoni, salt fetaost og friske tomater er en sikker vinner.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Pasta
100 g
(Hvete)
Ruccola
½ pakke
Hvitløksfedd
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Sjalottløk
½ stk
Pepperoni
100 g
Tomat
1 stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Ruccola
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1113 kcal
  • Fett: 69 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt revet parmesan eller en annen type fast ost i ruccolapestoen for mer smak! Du kan også ha nøtter i pestoen, hvis du har. Opprinnelig er det pinjekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll all ruccolaen, og ha halvparten over i et litermål. Skrell og finhakk hvitløken. Tilsett hvitløken og ½ dl olivenolje, og kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Skrell og kutt sjalottløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i 3–4 minutter, til den er gyllen. Tilsett sjalottløken når det gjenstår omtrent 2 minutter av steketiden, og stek det hele til løken er gyllen.
Kutt tomaten og fetaosten i terninger. Bland sjalottløken, pepperonien, tomaten, fetaosten, resten av ruccolaen og ruccolapestoen inn i pastaen før servering.
 Dette er en stor porsjon mat. Avkjøl pastaen du ikke spiser med en gang. Hvis du har igjen rester, er dette en perfekt lunsj en av de nærmeste dagene.
God middag!