Ovnsbakt torskefilet med kinesisk dippsaus og smørdampet kål med eple
Laktosefri

Ovnsbakt torskefilet

med kinesisk dippsaus og smørdampet kål med eple
3.89 (103)
Under 20 min
5 Ingredienser
Torsk er en allsidig og mager fiskeart. Her får du den i en nydelig kombinasjon med smørdampet kål og eple.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Torskefilet
150 g
(Fisk)
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Rødt eple
1 stk
Delt kinakål
200 g
Vann
3 ss
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
500 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også pannestekes. Stek fisken i en varm stekepanne med litt smør i omtrent 2 minutter på hver side. Hell woksausen over fisken mot slutten av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skyll potetene, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek potetene i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skru ned temperaturen på stekeovnen til 200 grader. Legg fisken i en smurt ildfast form. Ha sausen over fisken, og stek den i ovnen i 7–9 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Skyll og kutt ønsket mengde av eplet i båter. Kutt kinakålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett kålen, 3 ss vann og ½ ss smør. Damp kålen i 2–3 minutter. Vend om på kålen underveis. Ha eplet i stekepannen det siste minuttet av tilberedningstiden. Smak til med salt og pepper.
God middag!