Kylling tikka masala med paprika og krydderris
Glutenfri

Kylling tikka masala med paprika og krydderris

4.1 (171)
Under 20 min
6 Ingredienser
Tikka masala er en aromatisk middag full av kryddere. Retten er populær over hele verden, og stammer fra India og Pakistan.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • olje
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Rød paprika
1 stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
(Cashewnøtter)
Lett crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 917 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland resten av crème fraîchen sammen med litt grovhakket agurk og hvitløk. Smak til med limesaft, salt og pepper. Server dressingen ved siden av retten.

Tilbered risen som anvist på pakken, men ha kryddermiksen i kokevannet.
Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Rens og kutt paprikaen i store terninger. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kyllingen i 3–4 minutter, og ha i paprikaen og ønsket mengde av tikka masala-pasten. La det surre i 1 minutt, og ha i crème fraîchen. Kok opp, og smak til med salt. 
Nyt måltidet!
God middag!