Laktosefri
Hjemmelaget svineschnitzel
med ovnsbakte gulrøtter og potetsalat4.17 (1000)
Under 45 min
9 Ingredienser
En klassisk svineschnitzel, servert med en frisk potetsalat med sennepsdressing. Dette er skikkelig hverdagskos.
En klassisk svineschnitzel, servert med en frisk potetsalat med sennepsdressing. Dette er skikkelig hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- plastfolie (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Spinat
100 g
Tomat
1 stk
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Gulrøtter
2 stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Egg
1–2 stk
Panering
1 pakke
Hvetemel
3 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 675 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gulrøttene kan kokes sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid. Server sennepsvinaigretten til retten hvis den blir for kraftig for de minste.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire avhengig av størrelsen. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 25 minutter, til de er møre (se tips).
Dekk et skjærebrett med plastfolie. Legg svineskivene på brettet, og dekk dem med plastfolie. Bruk en liten kjele til å banke skivene tynnere. Krydre kjøttet med salt og pepper. Bruk en gaffel til å vispe sammen eggene i en bolle. Ha 3 ss mel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend skivene først i melet, deretter i eggene, og til slutt i paneringen. Legg schnitzlene over på en tallerken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Legg kjøttet over i en ildfast form eller på stekebrettet med gulrøttene, og stek dem i ovnen i 5–7 minutter.
Skyll og tørk spinaten. Kutt tomaten i små terninger, og del de kokte potetene i to. Bland grønnsakene og potetene med sennepsvinaigretten i en serveringsskål.
Kutt sitronen i båter, og server dem til retten.
God middag!