Mørkokt svineknoke med grønnkål, appelsin, ris og bearnéssaus
4.1 (107)
Under 30 min
6 Ingredienser
Svineknoke trenger lang varmebehandling for å bli mør, men her får du den ferdig. Saftig, salt og mørkokt svinekjøtt med en god saus er en favoritt.
Svineknoke trenger lang varmebehandling for å bli mør, men her får du den ferdig. Saftig, salt og mørkokt svinekjøtt med en god saus er en favoritt.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- salt
- pepper
Basmatiris
½ pakke
Svineknoke
250 g
Røkt paprikakrydder
¼–½ pakke
Appelsin
½–1 stk
Brokkolistilker og grønnkål
100 g
Vann
1 dl
Smør
1 ss
Bearnéssaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 844 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Pass på å halvere mengden vann.
Ha svineknoken og kraften fra pakken i en ildfast form. Dryss over ønsket mengde av paprikakrydderet, og stek kjøttet i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
Skrell og kutt appelsinen i biter. Kok opp 1 dl vann og 1 ss smør i en kjele. Kok brokkolistilkene og grønnkålen i vannet i 1–2 minutter. Sil av vannet, og la grønnsakene renne av seg. Vend inn appelsinen, og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Frys ned resten av sausen og grønnsaksblandingen til en annen middag.
God middag!