Dampet laks med agurksalat, timian- og hvitløkspoteter og urtedressing
Glutenfri

Dampet laks med agurksalat, timian- og hvitløkspoteter og urtedressing

4.13 (380)
Under 30 min
6 Ingredienser
En norsk klassiker som har sin plass på middagsbordet gjennom hele vårt langstrakte land. Den smaker velkjent og godt, samtidig som den er enkel å lage.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • sukker
  • eddik 7 %
  • vann
  • hele sorte pepperkorn
  • laurbærblad (kan sløyfes)
  • smør
  • olje
  • pepper
Agurk
½ stk
Salt
½ ts
Sukker
1 ss
Eddik 7 %
2 ss
Vann
½ dl
Sitron
½ stk
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Vann
5 dl
Salt
1 ts
Hele sorte pepperkorn
5 stk
Laurbærblad (kan sløyfes)
2 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 674 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Liker du ikke dampet fisk? Stek laksen i ovnen! Krydre fisken med litt salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stek fisken i ovnen på 180 grader i 8–10 minutter.

Kutt agurken i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin. Ha agurkskivene i en bolle. Bland sammen ½ ts salt, 1 ss sukker, 2 ss eddik og ½ dl vann. Hell blandingen over agurken. La bollen stå på benken frem til servering.
Ha 5 dl vann, 1 ts salt, 5 hele pepperkorn, en halv sitron og 2 laurbærblad i en kjele. Gi det hele et oppkok, og legg i laksen. La laksen trekke i 5–8 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykket. Laksen er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Løft laksen ut når den er ferdig, og la den renne av seg på et kjøkkenpapir.
Kutt potetene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek potetene i omtrent 5 minutter, til de er gylne. Ha i 1 ss smør. Smak til med salt og pepper. 
Kutt en kvart sitron i båter. Server sitronbåtene og urtedressingen til retten. 
 Kutt resten av agurken i staver, og ha urtedressingen som dipp til stavene. 
God middag!