Mørbradbiff med urtesmør og hvitløksstekte grønne bønner
Laktosefri
Glutenfri

Mørbradbiff med urtesmør og hvitløksstekte grønne bønner

4.18 (342)
Under 30 min
5 Ingredienser
Det er lite som slår mørt storfekjøtt toppet med et godt kryddersmør og varme, sprø ovnsbakte potetstaver til.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Mørbrad
180 g
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Grønne bønner
150 g
Hvitløksfedd
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 667 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bak poteten hel i ovnen i stedet! Stikk poteten lett med en gaffel, og pakk den inn i aluminiumfolie. Stek poteten i ovnen ved 200 grader i omtrent 1 time, til den er gjennomstekt.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Ta kjøttet og smøret ut av kjøleskapet, og la det ligge på benken frem til det skal brukes.
 Skyll og kutt poteten i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetstavene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2-3 minutter på hver side, til den får en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på en tallerken, og la det hvile frem til servering. 
 Rør sammen 2 ss romtemperert smør og urtemiksen i en skål. Krydre med salt og pepper.  
Skyll og fjern endene på de grønne bønnene. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen  fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek bønnene og hvitløken i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.   
Topp biffen med kryddersmøret ved servering. 
God middag!