Glutenfri
Sesampanert laksefilet med avokado- og tomatsalat og urtedressing
4.1 (277)
Under 30 min
8 Ingredienser
Her får du saftig laks dekket med sesamfrø og meksikansk grillkrydder. Denne retten tar med smaksløkene på en reise til Mexico.
Her får du saftig laks dekket med sesamfrø og meksikansk grillkrydder. Denne retten tar med smaksløkene på en reise til Mexico.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Jasminris
68–135 g
Laksefilet
135 g
Chiliflak
¼–½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 965 kcal
- Fett: 57 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oppbevar avokadoen og tomaten på benken. Det gjør at hard avokado blir fortere moden og tomaten får mer smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre fisken med ønsket mengde av chiliflakene, litt salt og pepper. Vend den deretter i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.
Del avokadoen i to, og fjern steinen. Grav ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i terninger. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen avokadoen og tomaten, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!
God middag!