Roede
Laktosefri
Glutenfri
Torsk i karrisaus med grønnsaker, lime og fullkornsris
4.08 (331)
Under 30 min
12 Ingredienser
Torsk og karri er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og har et deilig lite sting fra ingefær, chili og hvitløk.
Torsk og karri er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og har et deilig lite sting fra ingefær, chili og hvitløk.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Gul paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Torskefilet
325 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Karri
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
½ stk
Vann
1 dl
Glutenfri soyasaus
1 pose
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 681 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes eller stekes og serveres ved siden av fisken og sausen. En teskje sukker eller honning kan også være godt i, og vil gi retten god sødme.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk rødløken. Skrell gulrøttene, rens paprikaen og skyll vårløken. Kutt gulrøttene, paprikaen og vårløken i tynne skiver. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
Varm opp en vid kjele eller stor stekepanne til middels varme, og ha i ingefærblandingen. Stek rødløken, gulrøttene og paprikaen i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i karrien, og stek videre i 1 minutt. Tilsett kokosmelken og 1 dl vann, og kok opp. La det hele småkoke i 3 minutter. Smak til med saft fra limen, soyasausen og pepper.
Legg fiskestykkene på toppen av karrisausen, og trykk dem litt ned i sausen. Krydre med salt og pepper. Skru ned til lav varme, og legg lokk på kjelen. La fisken trekke i sausen i 7–10 minutter. Strø over vårløken når det gjenstår 2 minutter av koketiden.
Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 150 g Karrisaus: ½ dl Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!