Chorizoboller med tomatsalat, syltet rødløk og tzatziki

Chorizoboller

med tomatsalat, syltet rødløk og tzatziki
4.28 (176)
Under 30 min
9 Ingredienser
Drøm deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt middelhavet med saftige kjøttboller og tzatziki.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
6 ss
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Agurk
½–1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Chorizodeig
300 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
606 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass, og sette den i kjøleskapet.

Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 6 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
 Skyll og riv agurken på den grove siden av et rivjern, og klem ut så mye væske som mulig. Bland sammen agurken, yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper. 
 Kna chorizodeigen godt sammen, og rull deigen til kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 
 Skyll og tørk ruccolaen. Syll og kutt tomaten i skiver, og fordel den og ruccolaen på et serveringsfat. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper. 
God middag!