Chorizoboller
med tomatsalat, syltet rødløk og tzatziki4.28 (176)
Under 30 min
9 Ingredienser
Drøm deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt middelhavet med saftige kjøttboller og tzatziki.
Drøm deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt middelhavet med saftige kjøttboller og tzatziki.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
6 ss
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Agurk
½–1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Chorizodeig
300 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 606 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 51 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass, og sette den i kjøleskapet.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 6 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
Skyll og riv agurken på den grove siden av et rivjern, og klem ut så mye væske som mulig. Bland sammen agurken, yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Kna chorizodeigen godt sammen, og rull deigen til kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og tørk ruccolaen. Syll og kutt tomaten i skiver, og fordel den og ruccolaen på et serveringsfat. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!