Roede
Laktosefri
Panert seifilet med grønne erter, poteter og løksjy
3.85 (445)
Under 40 min
9 Ingredienser
Sprøstekt, hjemmelaget panert seifilet, milde smaker. Sunn og god hverdagsmat med grønnsaker og løksjy.
Sprøstekt, hjemmelaget panert seifilet, milde smaker. Sunn og god hverdagsmat med grønnsaker og løksjy.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- margarin
- vann
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Grønne erter
125 g
Egg
1 stk
Panering
75 g
Seifilet
325 g
Hvetemel
4 ss
Margarin
1 ss
Gul løk
1 stk
Margarin
1 ss
Hvetemel
½ ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
Vann
3 dl
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 572 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en glutenfri løksjy kan du tilsette maisstivelse/maisenna istedenfor hvetemel. Fisken kan også vendes i maistivelse. Tilsett litt grønnsak- eller kyllingbuljong i løksjyen for mer smak.
Skyll potetene. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Visp sammen eggene med en gaffel i en bolle. Ha 5 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken først i melet, så i eggene, og til slutt i paneringen. Legg fisken på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1–2 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, til den er gyllen og sprø.
Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Kok gulrøttene i vannet sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid, og tilsett ertene når det gjenstår omtrent 2 minutter. Hell av vannet, og dekk kjelen med et lokk.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en vid kjele til middels til høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek løken i 8–10 minutter, til den er gyllen. Rør inn ½ ss hvetemel, ½ pose soyasaus og 3 dl vann (se tips). Kok opp, og la løksjyen småkoke i minst 5 minutter. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
150 g Grønnsaker: 150 g Kokt potet: 150 g Løksjy: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.
God middag!