Panert torsk og potetmos med erter, agurksalat i urtedressing

Panert torsk og potetmos med erter, agurksalat i urtedressing

4.06 (1463)
Under 20 min
6 Ingredienser
Panert fisk er en favoritt hos mange barn. Den hjemmelagde, rustikke potet- og ertemosen gjør retten enda bedre.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Urtedressing
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 650 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid kan du la være å mose potetene og heller server de kokte sammen med ertene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetene og ertene. 
 Del potetene i fire, og kok dem i usaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok ertene sammen med potetene de siste 4 minuttene av potetenes koketid.    
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til fisken er gyllen og sprø.
Skyll og kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen agurken, rødløken og urtedressingen i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. 
Sil vannet av de ferdigkokte potetene og ertene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene og ertene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!