Kjøttboller med gresk salat, couscous og tzatziki

Kjøttboller med gresk salat

couscous og tzatziki
4.04 (69)
Under 20 min
9 Ingredienser
Saftige kjøttboller med grønnsaker gjør at barna spiser mer grønt uten å vite det. Med gresk salat og tzatziki, er dette en nydelig middelhavsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Kjøttboller med grønnsaker
340 g
Tomat
1 stk
Fetaost
50–100 g
(Melk, Laktose)
Agurk
½ stk
Rødløk
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
811 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered couscoussen som anvist på pakken. 
 Skyll agurken og grovriv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av den revne agurken med hendene. Bland sammen agurken og yoghurten i en serveringsskål, og smak til med persilladen. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–8 minutter, til de er gylne og gjennomvarme.
Skyll tomaten og kutt den, fetaosten og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene og fetaosten i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!