Kjøttboller med gresk salat
couscous og tzatziki4.04 (69)
Under 20 min
9 Ingredienser
Saftige kjøttboller med grønnsaker gjør at barna spiser mer grønt uten å vite det. Med gresk salat og tzatziki, er dette en nydelig middelhavsrett.
Saftige kjøttboller med grønnsaker gjør at barna spiser mer grønt uten å vite det. Med gresk salat og tzatziki, er dette en nydelig middelhavsrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Fullkornscouscous
125 g
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
½–1 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
340 g
Tomat
1 stk
Fetaost
50–100 g
Agurk
½ stk
Rødløk
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 811 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 65 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered couscoussen som anvist på pakken.
Skyll agurken og grovriv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av den revne agurken med hendene. Bland sammen agurken og yoghurten i en serveringsskål, og smak til med persilladen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–8 minutter, til de er gylne og gjennomvarme.
Skyll tomaten og kutt den, fetaosten og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene og fetaosten i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!