Vegetarisk potet- og purresuppe med egg, krydrede bønner og sprø kjerner
Roede
Vegetar

Vegetarisk potet- og purresuppe

med egg, krydrede bønner og sprø kjerner
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Potet og purre gjør seg perfekt i suppe. Poteten blir kremet og purren gir nydelig aroma. Med fyldige bønner og sprø kjerner blir retten komplett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Bakepotet
1 stk
Purre
1 stk
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Spinat
100 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Vann
8–9 dl
Olje
1 ts
Egg
2 stk
(Egg)
Grove bagetter
½ pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Borlottibønner
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Olivenolje
½ ss
Kjerneblanding
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
691 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt eple- eller hvitvinseddik i suppen for mer syrlighet. Stek bønnene i stekepannen eller ovnen med oljen og krydderet i omtrent 10 minutter, og vend inn gressløken ved servering.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp vann i en kjele til eggene.
 Skrell og kutt poteten i terninger. Kutt purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i skiver. Skyll og kutt selleristangen i skiver. Skyll spinaten og la den renne av seg i en sil. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek potetterningene, purren, selleristangen og hvitløken i omtrent 4 minutter, til grønnsakene er blanke. Tilsett grønnsaksbuljongen og 8 dl vann, og kok opp. Kok suppen i omtrent 15 minutter, eller til potetterningene er møre. 
 Kok eggene i 7–8 minutter, da er de smilende. Skyll og skrell eggene i kaldt vann. Del dem i to før servering.
 Stek bagettene som anvist på pakken. 
 Skyll bønnene i kaldt vann. Bland sammen bønnene, ønsket mengde av chilimiksen og ½ ss olivenolje i en bolle (se tips).
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i 2–3 minutter, til den er litt gyllen. 
 Ha spinaten og crème fraîchen i suppen, og kjør den jevn med en stavmikser. Juster konsistensen på suppen med mer vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper. God middag! 
400 g Egg: 1 stk Bønner 50 g Kjerner: 10 g Energiinnhold: ca. 450 kcal. Inkludert 30 gram bagett 520 kcal.
God middag!