Roede
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingbryst med ovnsbakt sellerirot, rosettkål og rødvinssaus
4.2 (179)
Under 30 min
6 Ingredienser
Kyllingbrystet blir saftig når det ovnsbakes. Enda bedre blir det med pannestekt rosettkål og rødløk og en nydelig saus til.
Kyllingbrystet blir saftig når det ovnsbakes. Enda bedre blir det med pannestekt rosettkål og rødløk og en nydelig saus til.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Sellerirot
300 g
Poteter
350 g
Olje
1 ts
Kyllingbryst
300 g
Olje
1 ts
Rosettkål
1 pakke
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 545 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen, til kjernetemperaturen når 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt selleriroten i terninger. Skyll og kutt potetene i to. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over på stekebrettet med grønnsakene, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips).
Skyll og tørk rosettkålen. Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2–3 minutter. Ha i rosettkålen, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!