Tabbouleh med couscous, falafler og bakte beter med røkt chili
Vegetar

Tabbouleh med couscous, falafler og bakte beter med røkt chili

4.09 (151)
Under 30 min
10 Ingredienser
Fyll salatbollen med luftig couscous, krydrede beter, sprø falafler og granateple, for en sunn og lett salat som metter skikkelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Couscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2½ dl
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Falafler
1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 673 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene avgir en del farge, så bruk gjerne plasthansker og et plastskjæerbrett når du skreller dem. Vend gjerne 1 ss smør inn i den ferdigkokte couscousen.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skrell og kutt betene i båter (se tips), og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn det røkte chilikrydderet og litt olje, og stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Tilbered couscousen som anvist på pakken, og ha grønnsaksbuljongen i vannet.  
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene, og ha det i en stor serveringsbolle. Skyll og finhakk persillen.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter til de er gylne og sprø. 
 Bland persilladen og yoghurten i en skål, og smak til med salt og pepper. 
 Ha couscousen i serveringsbollen sammen med granateplefrøene, og vend inn persillen. Topp salaten med de ferdigstekte betene, og server falaflene og yoghurtdressingen til retten.        
God middag!