Karbonader med grønnsaker og potetmos, brokkoli og løksjy
Roede

Karbonader med grønnsaker og potetmos, brokkoli og løksjy

4.07 (361)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ferdiglagde karbonader med grønnsaker og potetmos gjør denne retten til en rask, enkel og god middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Margarin
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
Rustikk potetmos med timian
300–500 g
(Melk, Laktose)
Karbonader med grønnsaker
360 g
Kålrot
300 g
Brokkoli
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
½ pakke
Margarin
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Glutenfri soyasaus
½-1 pose
(Soya)
Vann
4 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 730 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Erstatt hvetemelet med maisstivelse for en glutenfri saus. Smak til sausen med for eksempel nykvernet svart pepper, sennep eller urter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok opp en kjele med vann. Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål før servering.
 Fordel karbonadene i en ildfast form. Stek karbonadene i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gjennomvarme.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt kålroten i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken, og kutt den i biter. Kok kålroten i 3 minutter. Tilsett brokkolien, og kok det hele i 4–5 minutter til. Sil vannet av de ferdigkokte grønnsakene.
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek løken i et par minutter, til den er litt gyllen. Bland inn 1 ss hvetemel, oksebuljongen, ½ pose soyasaus og 4 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i minst 5 minutter. Smak til med pepper og soyasaus.
God middag!
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus med løk: 2 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!