Mørkokt svinekjake i rødvinssjy med ovnsbakte rotgrønnsaker
Roede
Glutenfri
Laktosefri

Mørkokt svinekjake i rødvinssjy

med ovnsbakte rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
I denne retten får du ferdiglagde svinekjaker i fyldig rødvinssaus servert med sesongens søte rotgrønnsaker. Deilig norsk husmannskost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Rødbete
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Sjampinjong
200 g
Olje
1 ts
Gressløk
1 bunt
Poteter
350 g
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Mørkokt svinekjake
300 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
532 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetene kan stekes i ovnen med resten av grønnsakene. Pannestek soppen før du tilsetter kjøttet, kraften fra pakken og rødvinssausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødbeten og selleriroten i terninger. Rens soppen fri for jord, og del den i to. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, til de er møre.
 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og finhakk gressløken. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn gressløken rett før servering.
 Ha rødvinssausen, kjøttet og kraften fra pakken i en kjele, og krydre med kryddermiksen. La det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt. Dra gjerne kjøttet litt fra hverandre med to gafler, og smak til sausen med salt og pepper.
 Mørkokt svin: 120 g Kokte poteter: 150 g Saus: 2 ss Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!