Burger med krydderstekt kylling og urteaioli, ovnsbakte potetstaver og paprika

Burger med krydderstekt kylling

urteaioli, ovnsbakte potetstaver og paprika
4 (675)
Under 30 min
8 Ingredienser
Perfekt krydret lårkjøtt av kylling gjør dette til en ekstra saftig vri på hamburgeren, full av smak. Urteaiolien setter kronen på verket.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Bakepotet
1 stk
Rød paprika
2 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Paprikakrydder
½ pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Urtemiks
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
772 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg dem gjerne med litt mellomrom, så blir de mer sprø. Stek poteten i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Skyll og rens paprikaene, og del dem i to på langs. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, drypp over litt olje, og stek den i ovnen sammen med poteten de 15 siste minuttene av steketiden.
 Skjær kyllingen i to. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med paprikakrydderet, salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha i ½ ss smør. La kyllingen surre i pannen til potetene er ferdig. 
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Skyll og tørk ruccolaen. Ha aiolien i en skål, og vend inn urtemiksen. Fyll hamburgerbrødene med urteaiolien, ruccolaen, kyllingen og de stekte paprikaene.
God middag!