Stir fry med ingefærmarinert kylling, brokkoli og fullkornsris
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Stir fry med ingefærmarinert kylling, brokkoli og fullkornsris

4.12 (979)
Under 30 min
11 Ingredienser
Stir fry er perfekt i en travel hverdag. Den saftige kyllingen smaker ekstra godt når den er marinert, og med knasende grønnsaker er dette perfekt hverdagsmat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hoisinsaus
50 g
(Soya, Sesamfrø)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 738 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i biter. Bland sammen kyllingen, maisstivelsen, hønsebuljongen og ingefærblandingen i en skål. Mariner kjøttet i omtrent 10 minutter. 
 Bland sammen hosinsausen, 2 ss valgfri eddik, soyasausen, 1 ts sukker og 2 dl vann i en skål.
 Skrell og kutt gulroten i skiver. Skrell rødløken, og skyll og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i strimler. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
 Varm opp en eller to store stekepanner til middels høy varme, og ha i den marinerte kyllingen. Stek den i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek videre i 2–3 minutter. Ha i sausen, og kok opp. La stir fryen småkoke under omrøring i et par minutter.
God middag!
300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!