Ovnsbakte poteter med blomkål, tzatziki, polkabete og currydressing
Glutenfri
Vegetar

Ovnsbakte poteter med blomkål

tzatziki, polkabete og currydressing
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
En rett med røtter i både India og Hellas. En spennende kombinasjon av grønnsaker, mild currysaus og frisk tzatziki.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Kikerter
1 pakke
Blomkål
1 stk
Polkabete
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Agurk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
601 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Poteter blir sprøere i ovnen om man passer på å slippe ut fuktigheten av ovnen et par ganger underveis.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel. Ha polkabeten i en skål, og bland inn saften fra den halve sitronen, 1 ts sukker og litt salt.
 Skyll og grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finriv eller finhakk hvitløken. Bland agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål, og smak til med litt av saften fra sitronen, salt og pepper.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha kikertene og blomkålen i en skål, og bland inn litt olje, salt og pepper. Fordel kikertene og blomkålen utover stekebrettet med potetene, og stek det sammen i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid.
Skyll spinaten, og bland den med de ovnsbakte grønnsakene før servering. Topp retten med curry- og mangodressingen ved servering.
God middag!