Ovnsbakte poteter med blomkål, tzatziki, polkabete og currydressing
Glutenfri
Vegetar

Ovnsbakte poteter med blomkål, tzatziki, polkabete og currydressing

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
En rett med røtter i både India og Hellas. En spennende kombinasjon av grønnsaker, mild currysaus og frisk tzatziki.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Kikerter
1 pakke
Blomkål
1 stk
Polkabete
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Agurk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 602 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Poteter blir sprøere i ovnen om man passer på å slippe ut fuktigheten av ovnen et par ganger underveis.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Ha polkabeten i en skål, og bland inn saften fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. Spar gjerne litt av sitronsaften til å smake til tzatzikien med.
Grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finriv eller finhakk hvitløken. Bland agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med litt av saften fra sitronen, salt og pepper.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha kikertene og blomkålen i en skål, og bland inn litt olje, salt og pepper. Fordel kikertene og blomkålen utover stekebrettet med potetene, og stek det sammen i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid.
Skyll spinaten, og bland den med de ovnsbakte grønnsakene før servering. Topp retten med curry- og mangodressingen ved servering.
God middag!