Tyrkisk køfte
grillede biffer av køttdeig, bulgur, cobansalat, haydari og sitronNy oppskrift
Under 30 min
16 Ingredienser
Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på disse saftige og smakfulle kjøttkakene fra Midtøsten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- salt
Bulgur
125 g
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Panering
½ pakke
Persillade
1 pakke
Oregano
1 pakke
Melk
½ dl
Hvitløksfedd
1 stk
Dill
½ bunt
Yoghurt
150 g
Dill
½ bunt
Agurk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Sitron
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 686 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også grille köftene over direkte varme. Server dem gjerne med grillede pita- eller libabrød.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Ha kjøttdeigen, hvitløken, skallet fra sitronen, paneringen, ½ dl melk, persilladen, oreganoen og litt salt i en bolle, og bland det godt sammen. Dekk bollen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 15 minutter.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll finhakk halvparten av dillen. Ha yoghurten i en bolle, og vend inn hvitløken og den finhakkede dillen. Smak til med salt.
Grovhakk resten av dillen. Skyll og kutt agurken og tomaten i små, jevnstore terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken, agurken og tomaten i en serveringsskål. Press over saften fra sitronen, og bland inn chiliflakene, ½ ss olivenolje og litt salt.
Ta ut kjøttdeigen fra kjøleskapet, og form den til fire avlange biffer. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek biffene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
God middag!