Paella med røkt chili, stekt kylling, aioli og persillesalat
Laktosefri
Glutenfri

Paella med stekt kylling

med røkt chili, aioli og persillesalat
3.8 (76)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • rødvinseddik
  • salt
  • smør
  • vann
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Røkt chilimix
¼ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Bladpersille
1 bunt
Rødløk
1 stk
Rødvinseddik
1 ss
Rød paprika
½–1 stk
Tomat
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
750 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også vende kyllingen, paprikaen og tomatene i olje, salt og pepper, og steke det hele i en form i stekeovnen på 210 grader i 20 minutter.

 Skrell sjalottløken og hvitløken. Kutt løken i terninger, og hvitløken i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og risen i omtrent 2 minutter, eller til risen er blank. Tilsett det røkte chilikrydderet, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok under lokk i omtrent 15 minutter, eller til risen har ønsket konsistens. Vend inn 1 ss smør i risen rett før servering, og smak til med salt og pepper.  
 Skyll og tørk persillen, og plukk bladene fra stilkene. Skrell og kutt rødløken i så tynne skiver som mulig. Ha løken i en skål, og bland inn 1 ss eddik og litt salt. La den marinere frem til servering, og bland inn persillen før servering.  
Skyll paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og kutt den i tynne strimler. Kutt tomaten i båter. Kutt kyllingen i mindre biter, og krydre med salt og pepper.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Ha i paprikaen og tomaten, og stek videre i 1 minutt. 
 Server aiolien til retten.
God middag!