Laktosefri
Glutenfri
Paella med stekt kylling
med røkt chili, aioli og persillesalat3.8 (76)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- rødvinseddik
- salt
- smør
- vann
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Røkt chilimix
¼ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4 dl
Smør
1 ss
Bladpersille
1 bunt
Rødløk
1 stk
Rødvinseddik
1 ss
Rød paprika
½–1 stk
Tomat
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 750 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også vende kyllingen, paprikaen og tomatene i olje, salt og pepper, og steke det hele i en form i stekeovnen på 210 grader i 20 minutter.
Skrell sjalottløken og hvitløken. Kutt løken i terninger, og hvitløken i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og risen i omtrent 2 minutter, eller til risen er blank. Tilsett det røkte chilikrydderet, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok under lokk i omtrent 15 minutter, eller til risen har ønsket konsistens. Vend inn 1 ss smør i risen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk persillen, og plukk bladene fra stilkene. Skrell og kutt rødløken i så tynne skiver som mulig. Ha løken i en skål, og bland inn 1 ss eddik og litt salt. La den marinere frem til servering, og bland inn persillen før servering.
Skyll paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og kutt den i tynne strimler. Kutt tomaten i båter. Kutt kyllingen i mindre biter, og krydre med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Ha i paprikaen og tomaten, og stek videre i 1 minutt.
Server aiolien til retten.
God middag!